•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Με τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες συναντήθηκαν στην Ασπροβάλτα Σέρβοι διπλωμάτες και η διοίκηση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου

Τον δήμο Βόλβης επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ο Πρέσβης της της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic και ο Σέρβος
Πρόξενος Θεσσαλονίκη Sinisa Pavic, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στην Ασπροβάλτα, τους κ.κ. Spasojevic και Pavic, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν οι διοικήσεις των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας - Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματίες και επαγγελματίες απ’ όλο το δήμο Βόλβης, οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τους Σέρβους τουρίστες και τις επενδύσεις στη Σερβία.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο πλευρών, με κύριο συνδετικό κρίκο τους χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε χρόνο σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, καθώς και τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που έχει υπογραφεί με τον δήμο του Κρούσεβατς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές με το δήμο του Νις, τη φιλοξενία παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο στις κατασκηνώσεις του Σταυρού, αλλά και στη βούληση του δήμου Βόλβης, για την ανάπτυξη και άλλων τομέων συνεργασίας, όπως για παράδειγμα στην Παιδεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Ο Σέρβος πρέσβης Dusan Spasojevic, επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη περιοχή που επισκέπτεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι ο δήμος Βόλβης. Τόνισε, το πόσο γνωστές και φιλόξενες είναι οι περιοχές του Στρυμονικού κόλπου στους Σέρβους και χαρακτήρισε γενικότερα ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα σημείωσε ότι πολλοί απ’ όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους φέτος μπορεί να φθάσει και το 1.000.000 έναντι περίπου 700.000 τα προηγούμενα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί και στα παραθεριστικά θέρετρα του δήμου Βόλβης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία, όπως η ορθόδοξη πίστη, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, η οποία επιπλέον αποτελεί πύλη εισόδου με μηδενικούς δασμούς και για τη ρωσική αγορά.

Ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.κ. Κώστας Γεωργάκος και Λευτέρης Γεωργιάδης, αναφέρθηκαν στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών, που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε αναντιστοιχία με τις άψογες ελληνοσερβικές σχέσεις. Ανάμεσα στα δώρα που προσφέρθηκαν στον Σέρβο πρέσβη, ήταν και μια φανέλα (διπλής όψης) του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν (είναι «αδελφοποιημένοι» οι φίλαθλοι των δυο ομάδων).

Η επίσκεψη της σερβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση της άμεσης διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας με την περιοχή του δήμου Βόλβης.