•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προκηρύξεις

Περίληψη Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις»

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Περίληψη Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι έχει εκδοθεί η αρ. 534/13.03.2023 (ΑΔΑ: 627Ζ4653ΠΓ-669) Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων». 

Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει. 

Δικαιούχοι της δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληρούνται κατά περίπτωση προϋποθέσεις: 

1. Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να μην έχουν υπερβεί το 63ο έτος της ηλικίας τους, με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, να έχουν υποβάλλει παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2022, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι, να μην εκτίουν ποινή φυλάκισης, να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή νέοι γεωργοί του υπομέτρου 6.1 με λιγότερα από τέσσερα έτη από την απόφαση ένταξής τους, καθώς και οι επιλαχόντες της 3ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1. 

2. Τα νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, πρέπει να έχουν υποβάλλει παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2022, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα, να έχουν διάρκεια τουλάχιστον μέχρι τις 31.12.2033, να είναι δικαστικά φερέγγυα, να έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας.