•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δράσεις

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 ΜΑΪΟΥ 2012

Επτά «Γαλάζιες Σημαίες» στο δήμο Βόλβης

Για μια ακόμη χρόνια οι παραλίες της Βόλβης απέσπασαν τις περισσότερες διακρίσεις στο νομό Θεσσαλονίκης

 

 

 

Με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», βραβεύθηκαν και φέτος, επτά παραλίες του δήμου Βόλβης. Πρόκειται για τις παραλίες Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου)και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας), οι οποίες διακρίθηκαν για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, οι περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» του νομού Θεσσαλονίκης (επτά σε σύνολο 11) βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης, επιβραβεύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Βόλβης καταλαμβάνει φέτος την 14η θέση μεταξύ των δήμων της Ελλάδας σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών», μια θέση υψηλότερα από πέρσι.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Η προάσπιση του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί για μας τη μεγαλύτερη κληρονομιά, που πρέπει να παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν και προσφέροντας οργανωμένες, ασφαλείς και καθαρές παραλίες στους επισκέπτες μας. Η σημαντική αυτή διάκριση μας γεμίζει περισσότερη δύναμη, ώστε να υποδεχθούμε με τις κατάλληλες υπηρεσίες στις ακτές μας, Έλληνες και ξένους παραθεριστές και αυτή την τουριστική περίοδο».

Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και άλλα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σημειώνεται ότι, για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μιαν ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα νερών σε αυτήν, με βάση τον παραπάνω επίσημο χαρακτηρισμό, να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή για το Πρόγραμμα.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 394 παραλίες και 9 μαρίνες βρίσκονται στην Ελλάδα.


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης

Κατεβάστε τον χάρτη του Δήμου Βόλβης
για συσκευές Android
από το link: tiny.cc/n8okbz

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2021 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT