Εκτύπωση

Εκνεφώσεις στην Παραλία Βρασνών

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνονται οι κάτοικοι του οικισμού ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΡΑΣΝΩΝ ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση ιού του δυτικού Νείλου, προγραμματίζεται στην περιοχή σας εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση κουνουπιών και τη δραστική μείωση του πληθυσμού τους, πέραν των τακτικών μέτρων που λαμβάνονται.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να γίνουν, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Βόλβης, εντός των ορίων του οικισμού ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΡΑΣΝΩΝ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και από ώρα 21.30 ως 24.00 ψεκασμοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα του έργου καταπολέμησης.

Οι εφαρμογές θα γίνουν τις βραδινές ώρες που υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών. Ταυτόχρονα και για όσο διαρκέσουν, δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν η να παραμένουν εκτός της κατοικίας τους πολίτες και ζώα, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους στο ψεκαστικό υγρό.

Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό. Το σκεύασμα φωτοδιασπάται στο πρώτο ηλιακό φως του πρωινού και δεν έχει υπολειμματική δράση.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο κατά τη διάρκεια των εκνεφώσεων, ο υπεύθυνος ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματά τον ψεκασμό και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.

Οι πολίτες στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους και να φροντίσουν να μη είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π). Μπορούν να τα ανοίξουν και πάλι μετά από περίπου μια ώρα από τη λήξη των ψεκασμών. Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την παρουσία και επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων του Δήμου Βόλβης.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να βοηθήσουν στο παραπάνω έργο που γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Βόλβης