•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Π.Α.Π : ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο.Κ.Π.Α.Π.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν ενημέρωσης που είχε ο Ο.Κ.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε αρκετές Υπηρεσίες της επικράτειας έχουν καταγγελθεί περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων που λαμβάνουν χώρα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης .

Ειδικότερα οι δράστες βάσει του οργανωμένου τους σχεδίου επιλέγουν ως θύματά τους αποκλειστικά ηλικιωμένα - υπέργηρα άτομα και προβαίνουν συνήθως τις πρωινές και απογευματινές ώρες σε τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους προσποιούμενοι ότι τηλεφωνούν είτε ως ιατροί από νοσοκομείο στο οποίο δήθεν έχουν μεταφερθεί συγγενικά τους πρόσωπα (κυρίως κάποιο τέκνο τους ) με σοβαρό ξαφνικό πρόβλημα υγείας, για το οποίο απαιτείτε άμεσα εγχείρηση, είτε ως δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται σε αστυνομικό κατάστημα. Μάλιστα προτρέπουν το θύμα να μην διακόψει την τηλεφωνική κλήση με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η πραγματοποίηση οποιασδήποτε επικοινωνίας του θύματος με συγγενικό ή φίλο προσκείμενο πρόσωπο για βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό ένεκα της συναισθηματικής φόρτισης που προκαλούν, το θύμα καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή σε δράστη που τους επισκέπτεται στην οικία τους, ως απεσταλμένος του θεράποντος ιατρού ή του δικηγόρου εκπροσώπησης.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Κ.Π.Α.Π

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΟΙΤΣΑΣ