Εκτύπωση

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στον Δήμο Βόλβης

Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», από 29/6 έως 4/7 θα γίνουν προληπτικές και οδοντιατρικές εξετάσεις παιδιών στους επτά μεγάλους οικισμούς του δήμου Βόλβης

Παιδιά απ’ όλο τον δήμο Βόλβης, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, στο διάστημα από την Τρίτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στον «Ασκληπιό», το νέο κινητό πολυϊατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από τον δήμο Βόλβης και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εξετάσεις πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Δήμος Βόλβης, κα Στέλλα Σαλέπη 6955459562, 2397024427.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19: Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης, το 2002 μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλ. 2310250160 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στον Δήμο Βόλβης

,