•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαδικτυακό σεμινάριο για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Βόλβης με τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο δήμος Βόλβης, και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

«Μένουμε σπίτι» αρκετό διάστημα πλέον από τότε που έπληξε και τη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού. Υπό αυτές τις συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης, της ανίας αλλά και της αναστάτωσης της κανονικής ρουτίνας, τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να θέλουν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, να χρησιμοποιούν περισσότερο τα κοινωνικά τους δίκτυα, αλλά και να έχουν μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως επιθυμία να εξερευνήσουν ιστοσελίδες και νέες δυνατότητες στο Internet. Η διάθεση αυτή των παιδιών αντανακλά τις απολύτως φυσιολογικές ανάγκες ενός παιδιού για ερεθίσματα και σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά το Internet για να διευκολύνουμε τα παιδιά μας να ψυχαγωγηθούν και να συνδεθούν με τον έξω κόσμο, χωρίς να θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντήσει η ψυχολόγος (MSc) του Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου.

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, αναδεικνύοντας όχι μόνο τους σημαντικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια οθόνη (όπως είναι το cyberbullying) αλλά και τα οφέλη του διαδικτύου.

Το διαδικτυακό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.

Πληροφορίες: Δήμος Βόλβης 23970 61661, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 2310 250160.

Ημερομηνία/ώρα: Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ώρα έναρξης: 17:00 ώρα λήξης: 19:00

Θέμα: «Το Χαμόγελο του Παιδιού- Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Σύνδεσμος Τηλεδιάσκεψης:

 https://smileacademy.webex.com/smileacademy/k2/j.php?MTID=t7c5996658be9d8b1e75690cfb73206e6

Session number: 175 852 3737

Session password: a4W5SJTTZ6y

Διαδικτυακό σεμινάριο για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»