Εκτύπωση

Διαδικτυακός «ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΟΛΒΗΣ» με Online υπηρεσίες

Εξ αποστάσεως έκδοση πιστοποιητικών και αναφορά προβλημάτων περιέχει η εφαρμογή του δήμου Βόλβης για το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα

Σύγχρονες υπηρεσίες και χρήσιμες πληροφορίες παρέχει ο δήμος Βόλβηςπροσβάσιμες μέσα από το κινητό τηλέφωνο και το διαδίκτυο, σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες.
Πρόκειται για μια υπηρεσία που διατίθεται στους κατόχους κινητών τηλεφώνων, όταν κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή «Δημότης Βόλβης» στη συσκευή τους. Έπειτα από το κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να αναφέρουν πρόβλημα ή κάποια βλάβη στην περιοχή τους, να αιτηθούν την έκδοση πιστοποιητικού και να ενημερώνονται για θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και ειδικά αυτή την περίοδο, να μαθαίνουννέα σχετικά με την προστασία τους από τον κορωνοϊό.
Ακόμα, δημότες και επισκέπτες, μπορούν να ενημερωθούν για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή τους, να μάθουν τα τελευταία νέα του δήμου και τις επερχόμενες εκδηλώσεις, να πληροφορηθούν τα χρήσιμα τηλέφωνα, ακόμα και να συμμετέχουν σε έρευνες κοινής γνώμης.
Παράλληλα μέσω της εφαρμογής «Δημότης Βόλβης», και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου Βόλβης, ο κατάλογος των οποίων συνεχώς εμπλουτίζεται περιλαμβάνοντας σταδιακά και περισσότερες τουριστικές πληροφορίες, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια – ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.ά.
Οι διαδικτυακές αυτές υπηρεσίες, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του δήμου Βόλβης https://www.dimosvolvis.gr/, ώστε να είναι προσβάσιμες από σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και στην αγγλική γλώσσα.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας: «θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στον τομέα της παροχής σύγχρονων εξ αποστάσεως υπηρεσιών για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Στόχος μας να εξυπηρετήσουμε κάθε δημότη όσο μακριά κι αν βρίσκεται, διευκολύνοντας τον ειδικά αυτήν την περίοδο. Μένουμε ασφαλείς, και ταυτόχρονα μένουμε και ενεργοί πολίτες»