Εκτύπωση

Με 80 δράσεις το Let's Do It Greece 2019 στον Δήμο Βόλβης

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες δημοτικές υπηρεσίες και εθελοντές ομόρφυναν τον δήμο – Βράβευση Καταδρομών για την προσφορά τους

Για μια ακόμα χρονιά, ο δήμος Βόλβης πρωταγωνίστησε σε εθελοντισμό, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού του περιβάλλοντος Let's Do It Greece 2019, την οποία συντόνισε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), με κεντρικό σύνθημα «Ομορφαίνουμε τον Δήμο Βόλβης».
Μπορεί οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες να εμπόδισαν την πραγματοποίηση πολλών οργανωμένων δράσεων, ωστόσο εκατοντάδες ήταν οι πολίτες, μεμονωμένοι εθελοντές ή μέλη συλλόγων, φορέων και σχολείων, οι οποίοι μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους, συμμετείχαν σε δράσεις απλωμένες σε όλο τον δήμο.
Ο ΟΠΑΠ του Δήμου Βόλβης, υλοποίησε 80 δράσεις σε διάστημα δυο εβδομάδων όπου είχε απλωθεί η διάρκεια του Let's Do It, αριθμός που θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου, τις κεντρικές ημέρες των εκδηλώσεων, δεν έβρεχε σχεδόν σε όλο τον δήμο, ματαιώνοντας πολλές δράσεις. Ωστόσο, φέτος προστέθηκε και η Εβδομάδα σχολικού εθελοντισμού, όπου σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης, τα παιδιά έμαθαν να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον με σειρά εκδηλώσεων, όπως: καθαρισμός ακτών, βάψιμο προαύλιων χώρων, καλλωπισμός περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είμαστε περήφανοι και πάλι για τους ενεργούς πολίτες του δήμου μας, που έδωσαν πολύτιμα παραδείγματα εθελοντισμού και μαζί με τις δημοτικές υπηρεσίες, ομόρφυναν πιο πολύ κάθε γωνιά, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τον ΟΠΑΠ, που συντόνισε ιδανικά όλες αυτές τις δράσεις».

Βράβευση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών

Ο δήμος Βόλβης για την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά της, βράβευσε σε ειδική τελετή την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, που εδρεύει στη Ρεντίνα. Το βραβείο παρέλαβε από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο νέος διοικητής της μονάδας, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γούναρης, ο οποίος συνοδευόταν από το επιτελείο του.

Όπως επισήμανε ο κ. Λιάμας, ο δήμος Βόλβης ευγνωμονεί ιδιαίτερα τους καταδρομείς και τις διοικήσεις τους, για την ανιδιοτελή εθελοντική δράση τους, από την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών συνθηκών (πλημμύρες, χιονοπτώσεις) έως την πρόσφατη συμμετοχή τους στην εκστρατεία καθαρισμού του Let's Do It Greece 2019. «Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και τους ευχαριστούμε», τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης.

 ΜΕ 80 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ LET’S DO IT GREECE 2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
ΜΕ 80 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ LET’S DO IT GREECE 2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
ΜΕ 80 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ LET’S DO IT GREECE 2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

ΜΕ 80 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ LET’S DO IT GREECE 2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ