•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης
  • Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης

Παιδικές χαρές σε 34 οικισμούς του Δήμου Βόλβης

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για ακόμα 31 παιδικές χαρές τους επόμενους 6 μήνες, ώστε να γίνουν συνολικά ο αριθμός-ρεκόρ των 41 πιστοποιημένων εγκαταστάσεων.

Μια νέα παιδική χαρά πρόκειται να αποκτήσουν όλοι οι οικισμοί του δήμου Βόλβης εντός του επόμενου εξαμήνου, καθιστώντας τον έναν από τους λίγους πανελλαδικά, που επιτυγχάνουν κάτι ανάλογο, καθώς συνολικά θα έχουν αναβαθμισθεί 41 παιδικές χαρές.

Πριν δυο ημέρες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση 31 παιδικών χαρών, εντός του επόμενου εξαμήνου, με την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ο δήμος Βόλβης έθεσε σε πλήρη λειτουργία 10 πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Μικρή Βόλβη, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο, Νυμφόπετρα, Προφήτη, Σταυρό και Φιλαδέλφειο.

Με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Φιλόδημος και προϋπολογισμό 225.690,85€ πρόκειται να αναβαθμιστούν ακόμα 31 παιδικές χαρές στις ακόλουθες περιοχές:  Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Αγίου Γεωργίου: Ασπροβάλτα (2), Βρασνά, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Ριβιέρα, Δ.Ε. Απολλωνίας: Νέα Απολλωνία, Νικομηδινό, Μελισσουργός, Περιστερώνας, Στίβος, Δ.Ε. Αρέθουσας: Ανοιξιά, Λευκούδα, Λίμνη, Μαυρούδα, Ξηροπόταμος, Σκεπαστό, Στεφανινά, Δ.Ε. Εγνατίας: Βαγιοχώρι, Ευαγγελισμός, Μικροκώμη, Σχολάρι, Δ.Ε. Μαδύτου: Απολλωνία, Κοκκαλού, Μόδι, Νέα Μάδυτος, Δ.Ε. Ρεντίνας: Άνω Σταυρός, Βαμβακιά, Μεγάλη Βόλβη, Σταυρός (2).

Στις νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές, πρόκειται να τοποθετηθούν παιχνίδια (κούνιες, τσουλήθρες, αυτοκινούμενοι μύλοι, ξύλινες τραμπάλες, μεταλλικοί πύργοι αναρρίχησης, μουσικοί κύλινδροι) και το αντίστοιχο δάπεδο, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας «όταν πριν μερικά χρόνια έκλεισαν όλες οι παιδικές χαρές στην Ελλάδα επειδή δεν πληρούσαν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, λειτουργήσαμε γρήγορα και προγραμματισμένα. Σύντομα, θα είμαστε από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά, που θα έχουμε νέες παιδικές χαρές σε όλους τους οικισμούς μας. Δεν είναι κάτι απλό, ειδικά όταν έχουμε έναν δήμο τόσο απλωμένο, με τόσους πολλούς οικισμούς. Η επιλογή να αναβαθμίσουμε τις παιδικές χαρές ακόμα και σε μικρά χωριά που μπορεί να έχουν λιγοστά ή και καθόλου μικρά παιδιά είναι στρατηγική για μας και στέλνει τα δικά της μηνύματα. Αισιοδοξούμε ότι θα δημιουργηθούν και πάλι στο μέλλον οι συνθήκες για να ακούγονται παιδικές φωνές, είτε με την εγκατάσταση νέων οικογενειών είτε με την προσέλκυση επισκεπτών σε αυτά. Είναι ο στόχος μας να διεκδικήσουμε και τα δυο».


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2023 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT