•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα στον Δήμο Βόλβης

Από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, εβδομάδα οικολογικής ευαισθητοποίησης στον δήμο Βόλβης με σειρά δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων

Την Πράσινη Εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «υιοθετεί» ο δήμος Βόλβης, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών, ειδικά στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της μηδενικής ρύπανσης και της βιοποικιλότητας.
Από την Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στο «Volvi EU Green Week 2022», ο δήμος Βόλβης έχει οργανώσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σε διάφορες περιοχές, για μικρούς και μεγάλους.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον δήμο Βόλβης που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, έχει ως εξής: 

  • Δευτέρα 30 Μαΐου: Διαδικτυακή Τελετή Έναρξης Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας.
  • Τρίτη 31 Μαΐου: Δενδροφύτευση στον πεζόδρομο Νέων Βρασνών με την συμμετοχή 4 Νηπιαγωγείων.
  • Τετάρτη 1 Ιουνίου: Δενδροφύτευση σε νηπιαγωγεία και δράση επαναχρησιμοποίησης ρούχων με την εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων στα νηπιαγωγεία Νέας Μαδύτου και Στίβου.
  • Πέμπτη 2 Ιουνίου: Συνέδριο με θέμα την Βιοποικιλότητα, Κυκλική Οικονομία και Μηδενική Ρύπανση με συμμετοχή των: Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Υπηρεσιών Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, Κοινωφελούς Ιδρύματος Λασκαρίδης για το πρόγραμμα «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης» και καθηγητών από το ΑΠΘ, στο κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού.
  • Παρασκευή 3 Ιουνίου: Δράση με πηλό για τη δημιουργία φωλιών πουλιών σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης στο Νηπιαγωγείο Άνω Σταυρού. Ανακύκλωση – Διανομή έντυπου υλικού στα σχολεία του δήμου Βόλβης
  • Σάββατο 4 Ιουνίου: Υποβρύχιος καθαρισμός Λιμανιού Σταυρού με την Καταδυτική Ομάδα Bottom Dwellers Diving Team και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Bears Rescue Team.
  • Κυριακή 5 Ιουνίου: Δράση εθελοντικού καθαρισμού στους καταρράκτες Αρέθουσας με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης.

 Η Πράσινη Εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Καθιερωμένη να αποτελεί ετήσια ευκαιρία συζήτησης της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους κορυφαίους περιβαλλοντολόγους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ευρώπη, η Πράσινη Εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος επικεντρώνεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη βιώσιμη και μετασχηματιστική αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050.
Η υβριδική διάσκεψη της Πράσινης Εβδομάδας ξεκινά στις 30 Μαΐου με συζήτηση υψηλού επιπέδου σχετικά με το τι συμβαίνει με την περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ σε περιόδους κρίσης, ενώ θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις εταίρων σε ολόκληρη την Ευρώπη καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.