•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νεοσύστατο τμήμα Κωπηλασίας του δήμου Βόλβης, που λειτουργεί στη Μικρή Βόλβη υπό την εποπτεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Με κωπηλατικές λέμβους γεμίζουν τα νερά της λίμνης Βόλβης, όχι μόνο από τις προπονήσεις των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΙΟΘ), αλλά και από τους μικρούς επίδοξους αθλητές του τμήμα Κωπηλασίας του δήμου Βόλβης, που λειτουργεί από τον ΙΟΘ.
Βάση για όλους αποτελεί η παλιά ιχθυόσκαλα της Μικρής Βόλβης, που έχει πλέον μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητήριο αγωνιστικής κωπηλασίας.
Η απόφαση του δήμου Βόλβης να αξιοποιήσει την εγκαταλελειμμένη ιχθυόσκαλα, βρήκε ανταπόκριση στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σταδιακά χρησιμοποιεί τη λίμνη για τις προπονήσεις των αγωνιστικών του τμημάτων. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2021, στη λίμνη Βόλβη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προετοιμασία των αθλητών του ομίλου, για το 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. 
Παράλληλα, ιδρύθηκε το τμήμα Κωπηλασίας του δήμου Βόλβης, που απευθύνεται σε παιδιά γεννημένα από το 2007 έως το 2011, τα οποία μπορούν να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο, από έμπειρους προπονητές του ΙΟΘ. Μάλιστα, μια πρώτη συνάντηση ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων έγινε την περασμένη Κυριακή, καταγράφοντας μεγάλη ανταπόκριση, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται (Πληροφορίες στο τηλ. 6937696889, Δανιήλ Φίτσιος).
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, η πρωτοβουλία αυτή, εντάσσεται στην απόφαση του δήμου να προβάλει τη λίμνη Βόλβης και να υποστηρίξει ήπιες ναυταθλητικές δραστηριότητες, αλλά και τον οικοτουρισμό, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον δεύτερο μεγαλύτερο υγροβιότοπο της χώρας.

Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη
Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη
Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη