•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μήνυμα Δημάρχου Βόλβης για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Βόλβης στο μήνυμα του επισημαίνει:

«Διακόσια χρόνια μετά από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία μας, η ανθρωπότητα εξακολουθεί να εξυμνεί τη γενναιότητα ενός λαού, ο οποίος διεκδικώντας μια ελεύθερη ζωή, αντιτάχθηκε σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία. 

Αυτή την ιερή ημερομηνία για το ελληνικό έθνος και την χριστιανοσύνη, στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον ηρωισμό των προγόνων μας, οι οποίοι απέδειξαν ότι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ομόνοια, αποτελούν οδηγό για να νικηθεί κάθε εχθρός, κάθε κίνδυνος απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί μια από τις πιο ηρωικές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, η οποία ενέπνευσε λαούς και έθνη ώστε να αποτινάξουν κάθε εχθρικό ζυγό. 

Δεν γιορτάζει μόνο ο απανταχού ελληνισμός, αλλά όλη η οικουμένη, καθώς σε εκείνη τη μοναδική συγκυρία, άνθρωποι απ’ πολλές χώρες του κόσμου, οι Φιλέλληνες, έδωσαν κι αυτοί το αίμα τους στον Αγώνα, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως. 

Σε αυτό τον αγώνα που άρχισε τον Μάρτιο του 1821 και ολοκληρώθηκε με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, υπήρξαν πολλές ανθρώπινες θυσίες και στιγμές ηρωισμού. 

Μια από αυτές τις σχετικά άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης είναι η Μάχη της Ρεντίνας στις 15 – 17 Ιουνίου 1821. Εκεί, στα στενά της Ρεντίνας, μια χούφτα Έλληνες της Μακεδονίας μαζί με μοναχούς του Αγίου Όρους, στάθηκαν απέναντι σε μια στρατιά Οθωμανών, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους επαναστάτες του Μοριά και της Ρούμελης. 

Αυτή την πατριωτική θυσία, ο δήμος Βόλβης θα την τιμήσει, αναδεικνύοντας την σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η λαμπρή επέτειος της 25ης Μαρτίου, συνδέεται και με μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που εκπέμπει αγάπη και ελπίδα, συναισθήματα επίκαιρα όσο ποτέ, τα οποία γεμίζουν τις καρδιές μας αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας. 

Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη. 

Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη για τον πλησίον, στην αλληλεγγύη, την οποία καλούμαστε να διατηρήσουμε άσβεστη μέσα μας. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, για την πιο υπερήφανη επέτειο της μακραίωνης ιστορίας μας».