•       •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δήμος Βόλβης στηρίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου

Τροχόσπιτο για εξέταση πιθανών κρουσμάτων εγκατέστησε έξω από το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, ενώ ενισχύει με υγειονομικό υλικό, το προσωπικό του

Ο δήμος Βόλβης εφαρμόζει συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου, το οποίο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, μετά την προληπτική καραντίνα στην οποία είχε υποβληθεί.
Ειδικότερα, μοιράστηκαν μάσκες και απολυμαντικά, για την προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας (ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων), αλλά και των ασθενών που περνούν από αυτό.
Παράλληλα, εφαρμόζεται πρόγραμμα συστηματικής απολύμανσης των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας, ως ασπίδα για την πανδημία των κορωνοϊού.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η παραχώρηση από τον δήμο Βόλβης ενός ειδικά διαμορφωμένου τροχόσπιτου, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέταση των ασθενών που πιθανώς να είναι φορείς του κορωνοϊού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισέλθουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου Αντώνης Στοϊστας παρέλαβε το τροχόσπιτο και το υλικό προστασίας προσωπικού και ασθενών, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον δήμο Βόλβης, ο οποίος συνεχώς επί σειρά ετών στηρίζει τη λειτουργία του.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισήμανε ότι «το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, το μοναδικό ίδρυμα παροχής δημόσιας υγείας που βρίσκεται στα όρια του δήμου μας, αποτελούσε και θα αποτελεί κύριο μέλημα μας. Η αποστολή που θα συνεχίζουμε να έχουμε είναι να θωρακίζουμε τους εργαζόμενους και τους ασθενείς του, με όποιον τρόπο μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου, οι οποίοι με ηρωισμό και αυταπάρνηση, βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, σηκώνοντας τον δικό τους σταυρό μαρτυρίου. Εμείς περιμένοντας την Ανάσταση και την λήξη του συναγερμού, ας τους βοηθήσουμε μένοντας σπίτι, ώστε να περιορίσουμε τη διάδοση του κορωνοϊού. Παράλληλα, καλώ όλους τους δημότες μας, να συνδράμουν και να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν στο έργο του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου».