Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Β.

sima

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

(Δ.Ε.Υ.Α.Β.)

Πληροφορίες:

Καρακίτσος Απόστολος (Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Β.)

Ταχ. Διεύθυνση: Δ.Κ. Ασπροβάλτας

Ταχ. Κώδικας : 57021

Τηλέφωνο : 2397021812

FAX: 2397021813

Κιν.: 6944374711

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ενημερωτική απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα τύπου για την ποιότητα του νερού σε κοινότητες του Δήμου Βόλβης»

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, στις 12/05/2012, περί ακαταλληλότητας του νερού σε Κοινότητες του Νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και στις παρακάτω κοινότητες του Δήμου μας, στη Ν. Απολλωνία, Βαμβακιά, Αρέθουσα και Νικομηδινό, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι:

1.  Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε αποτελέσματα αναλύσεων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά το έτος 2011. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας και μόνο δειγματοληψίας στο νερό των παραπάνω κοινοτήτων και όχι για το πόρισμα μιας έρευνας για την ποιότητα του νερού μέσα από επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες και ελέγχους. Αποτελούν δηλαδή την εικόνα του νερού σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι για το σύνολο του έτους. Για δε τις συγκεκριμένες περιοχές, έχουν ήδη γίνει, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Βόλβης (εντός τους έτους 2011), όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης των προβλημάτων στην ποιότητα του νερού.

2.  Η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ελέγχει την ποιότητα του νερού στις Κοινότητες του Δήμου Βόλβης, μέσα από επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι όπως η νομοθεσία ορίζει. Επίσης, ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα του νερού, όταν η ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας το επιβάλλει. Επιπλέον, προβαίνει στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού στις περιοχές, όπου σύμφωνα με μετρήσεις υπάρχει πρόβλημα, είτε με ρύθμιση της χλωρίωσης, είτε με καθαρισμούς υφιστάμενων γεωτρήσεων και δεξαμενών ή και με ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.


Σε κάθε περίπτωση, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. είναι η μοναδική υπηρεσία, η οποία με συνεχής ελέγχους γνωρίζει την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στα χωριά του Δήμου Βόλβης, σε όλη τη διάρκεια του έτους και ενημερώνει επισήμως τους καταναλωτές με ανακοινώσεις, όπως το έχει ήδη κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν από τους σχετικούς ελέγχους κρίνεται απαραίτητο.

Από τη ΔΕΥΑ Δήμου Βόλβης