•      •   
  • 2397061900
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “WE CARE” ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΚΠΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Aπολλωνία 10-10-2018

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

Τ.Κ : 57014

ΤΗΛ : 2393051000

ΦΑΞ : 2393041850

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “WE CARE” ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΚΠΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βόλβης η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν στο διασυνοριακό έργο “WECARE -  Υγειονομική περίθαλψη παιδιών με καρδιακή και αναπνευστική ευαισθησία στη διασυνοριακή περιοχή” (Health care for children with Cardio and Respiratory sensitivity in the Cross Border area)στο οποίο ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης είναι επικεφαλής εταίρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σύνολο των δράσεων και τέθηκαν οι βάσεις για τη βέλτιστη υλοποίηση τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 628.089,60 € και διάρκεια 24 μήνες, και θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Οργανισμό Γυναικών «Παναθηναϊκή» - Παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαϊδες», τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπείατο Πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski, Ανώτατη Σχολή Υγείας Bitola και τον Οργανισμό βιώσιμης ανάπτυξης SFERA.  

Τη συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης κ. Αντώνης Στοΐτσας,  καλωσορίζοντας τους εταίρους, αναπτύσσοντας τις δράσεις και το έργο του ΟΚΠΑΠ και επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του έργου στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών του Δήμου Βόλβης.  

Σκοπός του έργου είναι η προώθηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των παιδιών στη διασυνοριακή περιοχή, μέσω της εφαρμογής προγράμματος ελέγχου, με εστίαση σε ευάλωτους πληθυσμούς, για την πρόληψη και ανίχνευση του άσθματος και των συγγενών καρδιακών παθήσεων, καθώς και η παροχή φροντίδας υγείας και συμβουλών σχετικά με τις προαναφερόμενες παθήσεις, η κατάρτιση γονέων και εκπαιδευτικών και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Στο πλαίσιο του έργου ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης στοχεύει στην:

  • δημιουργία μεθοδολογικού πλαισίου ελέγχου και αξιολόγησης της υγείας των παιδιών .
  • λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • παροχή εξετάσεων και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή
  • δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικών πλατφορμών on-line παρακολούθησης της υγείας των παιδιών
  • εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των παιδιών.
  • υλοποίηση δράσεων δημοσιότητας για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΠ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΟΪΤΣΑΣ

 


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Σταυρός Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57014

Γραμμή Δημότη: 2397061900
Δημοτολόγια: 2397027535
Οικονομική Υπηρεσία: 2397330200
Γραμματεία Δημάρχου: 2397061661
E-mail: dimos@dimosvolvis.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020»
Χάρτης Δήμου Βόλβης

Κατεβάστε τον χάρτη του Δήμου Βόλβης
για συσκευές Android
από το link: tiny.cc/n8okbz

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
ΚΕΠ
ΥΕΑΗΔ
Δι@ύγεια • διαφάνεια στο κράτος
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
ΠΚΜ Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
wcag2AAA © 2021 Δήμος Βόλβης | Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων • Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Infinite ICT